Friss hírek

Default Placeholder

A lakberendezés világa szerteágazóbb, mint azt a legtöbben hiszik. Ezzel nincs is semmi baj, hiszen így korosztálytól és érdeklődési körtől függetlenül mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő megoldásokat. De mi alapján érdemes elindulni? Hogyan állítsuk össze az enteriőr részét képező elemeket, hogy az akár éveken keresztül is elnyerje tetszésünket? (lakberendezési stílus)

A kép csak illusztráció ! A kép forrása : Pexels

Műszaki

Elsősorban érdemes átgondolni, hogy milyen színvilág és stílus áll közel hozzánk. Nem mindegy, milyen anyagi lehetőségek állnak rendelkezésre. Ha ezek már megvannak, akkor nagyrészt be is határolhatod, hogy milyen irányban indulj el. De vajon csak a designer elemektől és a méregdrága dekorációktól várhatod el, hogy ízléses végeredmény szülessen?

Ízlés dolgában nem az anyagiaké a főszerep, sokkal inkább a tudásé. Gondoltad volna, hogy a terekben maximum 3 fő színt érdemes előnyben részesíteni? Bár az eklektika és a bohém lakberendezési stílus sokat elbír, de alapvetően a zsúfoltságot a színek világában is érdemes kerülni. A bútorok területén megéri a minőségre helyezni a hangsúlyt, ezeket ugyanis nem cserélgetjük évente. A kanapé, a hálószoba központi elemének számító ágy és persze a komódok, szekrények esetében egy adott irányvonalat érdemes követni, mind a szín, mind a stílus tekintetében. A világítástechnika alapvetően határozza meg a hangulatos összképet, ezért erre is megéri hangsúlyt helyezni.

Az otthon bármely helyiségét berendezheted ma már néhány kattintással, az online rendelés kényelmét kihasználva. A kerti bútorok kínálta lehetőségekről se feledkezz meg, hiszen ezek a tavasztól késő őszig terjedő időszakban valószínűleg minden nap használatban lesznek. A vásárláskor maradj az előre meghatározott anyagi kereteken belül, a designer megoldások és a méregdrága textíliák, lámpák nélkül is kihozhatod otthonodból a legtöbbet.

A szemészetről szóló cikkünk is érdekelheti !

Share Article: