Friss hírek

Default Placeholder

A pattanásos bőr egyre gyakrabban jelent problémát a felnőttek körében is. A hormonális változások, a genetikai hajlam, valamint a stressz jelentős kiváltó tényezőnek számítanak, de nem ritka, hogy a légszennyezés és az UV-sugarak állnak a háttérben, vagy a nem megfelelő bőrápoló termékek hozzák maguk után a pattanásos, zsíros bőrt. Súlyos aknés panaszokkal érdemes akár bőrgyógyászt is felkeresni, aki a megfelelő vizsgálatokkal kiderítheti, hogy milyen felderítetlen betegségek válthatják ki a kellemetlenségeket. (Arctisztítás)

A kép csak illusztráció ! A kép forrása : Pexels

A pattanásos bőr ugyanis több pusztán a tisztátalanság érzésétől. Jelentősen rányomja a bélyegét a magabiztosságra, és így a társas kapcsolatokra, az életminőségre. A probléma tehát mindenképpen figyelmet érdemel.

Gyulladásos aknéktól a cisztákig

A gyulladással járó aknét a legtöbben jól ismerjük. A gennyet nem tartalmazó pattanások és a gennyes, ún. pustullák egyaránt előfordulhatnak. A faggyúval és elhalt hámsejtekkel eltömődött pórusok a La Roche-Posay szakemberei szerint a leggyakrabban felnőttkori aknét kiváltó tényezőnek számítanak. A pattanások után maradt pigmentfoltoktól nem egyszerű megszabadulni, ám a megfelelő készítményekkel halványíthatók azok.

Amennyiben a pórus nagyobb mérettel rendelkezik, és a faggyú a levegőn fekete színt vesz fel, akkor beszélhetünk mitesszerről. A fénylő, tág pórusok egyaránt jellemzi azokat, akik aknés, mitesszeres vagy gennyes pattanásokkal szembesülnek nap mint nap a tükörbe pillantva.

Hogyan érdemes a pattanásos bőrt tisztítani? – Arctisztítás

A megfelelő arctisztítás nélkülözhetetlen, holott a mitesszereket soha nem a szennyeződés és a kosz okozza. A gyulladáscsökkentő La Roche-Posay termálvíz a gyulladt bőrfelület hidratálásában játszik központi szerepet. Apropó, hidratálás! A zsíros bőrnek is szüksége van a megfelelő hidratáló készítményre, éppen úgy, mint a fényvédő alkalmazására.

A szalicilsavat tartalmazó szérum hatóanyaga finoman hámlasztja a bőrfelszínt, miközben frissé és simává varázsolja azt. A fényvédelem kérdése mellett szintén nem érdemes elmenni, ugyanis az UVA és az UVB sugarak nagymértékben hozzájárulnak a bőröregedéshez, a pigmentfoltok kialakulásához és az idő előtti szarkalábak, ráncok megjelenéséhez. A tudatos bőrápolási rutin összeállításakor érdemes a minőségi, bőrgyógyászok által bevizsgált készítmények mellett letenni a voksot.

Írta: Kiss Anita

A hazai borokról írt cikkünk is érdekelheti !

Share Article: