Friss hírek

Default Placeholder

A fogpótlásra a leginkább korszerű módszernek az implantátum beültetése bizonyul. Nemcsak egy-egy hiányzó fog pótlására alkalmas, hanem híd is nyugodtat implantátumokon, valamint akár a teljes fogpótlás stabilitása is megvalósítható ilyen módon. A fogászati implantátum lehetővé teszi, hogy híd alkalmazásakor a saját fogak megkímélésével történjen a rögzítés, és ne kelljen foganyagot veszíteni csiszolással. (PrimaDenta)

A kép csak illusztráció ! A kép forrása : Pexels

PrimaDenta – Gondoskodjon a fogpótlásról időben!

Nem véletlen, hogy egyre többen választják az eredményesen alkalmazható megoldást akkor, ha valamilyen okból a saját fog eltávolítására kerül sor. A modern orvostudomány és a PrimaDenta fogászat Szeged szakembereinek is célja elsődlegesen a saját fogak megmentése töméssel, gyökérkezeléssel. Előfordulhat azonban, hogy a foganyag akkora része sérült, szuvas, hogy már nem lehetséges megmenteni. Ilyenkor kerül szóba a foghúzás és az utána következő pótlás. Ez utóbbi kiemelt jelentőséggel bír, és érdemes a húzás utáni kezelési terv keretein belül már gondolkodni arról, hogy milyen megoldás lenne a leginkább kedvező. Miért fontos ez? Az éveken keresztül tartó foghiány a csont sorvadását vonja maga után, ez pedig megnehezíti a későbbi implantátum beültetését. Tény ugyanakkor, ha ma már többféle csontpótlási lehetőség is áll rendelkezésre, ám ez egy plusz fázis a fogászati implantátum felé vezető úton.

Hogyan zajlik a beavatkozás?

A PrimaDenta fogászat Szeged területén kitűnő választás mindazok részéről, akik fogászati implantátumban gondolkodnak. A beavatkozás során az íny felnyitása után csontfészket alakít ki a szakember a titán műgyökérnek. Ha elegendő csontanyag áll rendelkezésre a csontosodáshoz, akkor itt zárul is a folyamat első része. Amennyiben csontpótlásra van szükség, akkor előbb az történik meg. A műgyökér csontosodása egyébként körülbelül 6 hónapot vesz igénybe, ezt követően történik a műgyökérre az ún. felépítmény elhelyezése, a tényleges műfog rögzítése.

Írta: Kiss Anita

Az arc és tesáplással kapcsolatos cikkünk is érdekelheti !

Share Article: