Friss hírek

Default Placeholder

Még az idén Novemberben bemutatásra fog kerülni Ridley Scott újabb történelmi eposza, a Napóleon. A film megkísérli láttatni a nézővel, hogy hogyan is gondolkodhatott a nagy Francia hódító. A film bemutatja és nem riad vissza attól a sok szörnyűségtől amit Napóleon művelt. Joaquin Phoenix játssza a diktátor szerepét és ez szerintem garantálja is azt, hogy ez egy nagyon jó filmnek ígérkezik, mint ahogy maga a rendező személye is ebbe az irányba mutat. Így nyilvánvalóan nagy várakozás előzi meg a premiert.

Ridley Scott nem rejtette véka alá, hogy a karakterről mit is gondol. A BBC és a Empire oldalán is találtam erről infót. Tehát e neves lapok szerint a rendező Napóleont egybe sorolja Hitlerrel és Sztálinnal is. Sok rosszat tett, de ugyan akkor csodálja a bátorságát a képességeit és a dominanciáját. A filmben központi figura Joséphine is akit a bájos Vanessa Kirby alakít. Kettőjük kapcsolata központi motívumot jelent a történetben. A kiváló rendezőnek sok gondot okozott az, hogy a csatajelenetekben el tudott, szinte veszni és folyamatosan arra kelet törekednie , hogy visszatérjen Joséphine és Napóleon kapcsolatára.

Ahhoz, hogy a film létrejöjjön és történelmileg minél hitelesebb legyen rengetek kutatást kelet végezni. Első és másodkézből származó könyvek, levelek ,tanúvallomások és egyéb dokumentumok is a segítségükre voltak. Vanessa Kirby-nek is egy nagyobb kihívást jelentett, és egy igazi izgalmas utazást jelentett a megszemélyesítés.

Scott arról is beszélt, hogy Joaquint a Joker szerepe miatt választotta, mert ott egy igazi gonoszt személyesített meg és ehhez a mostani karakterhez is ez szükséges. És az arca is illik a diktátoréhoz.

A filmben játszó színészek: Joaquin Phoenex, Vanessa Kirby, Ben Miles, Matthew Needham, Ruppert Everett ,

Forgatókönyv író: David Scarpa

Rendező : Ridley Scott

Premier: 2023. November 23.

A „Micsoda nő”-ről készült cikkünk is érdekelheti !

Share Article: