Friss hírek

Default Placeholder

A Micsoda nő! egy romantikus vígjáték, fő témája a női empátia és a barátság. A film főszereplői között találjuk Vivian Ward-ot, aki prostituáltként dolgozik, és Edward Lewis-t, a gazdag és sikeres üzletembert. A két főszereplő közötti kapcsolat az elején csak egy üzleti megállapodáson alapul, de ahogy egyre jobban megismerik egymást, barátságuk egyre erősebbé válik.

A film bemutatja, hogy a nők milyen fontos szerepet játszanak egymás életében, milyen fontos az empátia és a barátság. Vivian barátnője, Kit De Luca, aki szintén prostituált, segít Vivian-nak, és mindig mellette áll, amikor szüksége van rá. Az alkotás , üzenete az, hogy a barátság és az empátia fontosabb, mint a pénz és a hatalom. A film sikere annak köszönhető, hogy a nézők könnyen azonosulnak a karakterekkel, és ennek hatására a film végén boldogan távoznak a moziból.

Eredetileg Julia Roberts fekete ruhát viselt volna, de az alkotók úgy gondolták a karakteréhez jobban illik a vörös szín . Illusztráció ! A kép forrása : YouTube

Micsoda nő!- Mit mondtak a kritikusok ?

A Micsoda nő! A megjelenése óta sok kritikát kapott a női szereplők ábrázolásával kapcsolatban. Az alábbiakban összegyűjtöttem néhány észrevételt és véleményt a témával kapcsolatban:

A film eredetileg egy sötétebb dráma volt, amely egy prostituált életét mutatta be. Az átírás során azonban sokan kifogásolták, hogy a film romantikus vígjátékká vált, és ezzel elhomályosította a prostituáltak valóságos problémáit. Néhány kritikus szerint a film idealizálja a prostituált életét és romantikusabbá teszi, mint amilyen valójában. Ez a vélemény arra utal, hogy a Micsoda nő! nem valósághűen ábrázolja a prostitúcióval járó nehézségeket és veszélyeket. Ugyanakkor mások szerint a film pozitív üzenetet közvetíti a női empátiáról és a barátságról. Vivian karaktere erős és öntudatos nőt mutat be, aki képes túltenni magát az életén és megtalálni a boldogságot.

A népszerűsége és kultikus státusza azt mutatja, hogy sok néző szereti és élvezi a film romantikus történetét, és nem veszi túl komolyan a kritikákat a női szereplők ábrázolásával kapcsolatban .

Fontos megjegyezni, hogy a film készítésekor és a megjelenése óta eltelt időben a társadalmi normák és a női szerepek ábrázolása is változott. Ezért a kritikák és vélemények változhatnak az idő múlásával.

Érdekesség : A „Micsoda nő” musical változatát adják elő a Madách színházban . Premier:2023. szeptember 15.2023. szeptember 16.2023. szeptember 17. Tudhatjuk meg a színház weblapján .

Az időutazós filmekről írt cikkünk is érdekelheti !

Share Article: