Friss hírek

Default Placeholder

Az időmérés eszköze évezredek óta jelen van a társadalmakban. Az egykor alkalmazott napórák, vízórák és gyertyaórák ma már kevésbé ismertek, de a homokóra még mindig ismert, például lakberendezési elemként, vagy egyes társasjátékok részeként. A különleges megjelenéssel bíró darabok funkciójuknak ma is eleget tesznek, de inkább használjuk ki azokat a térben betöltött szerepük, esztétikájuk apropóján. De mi a helyzet a karórákkal? (Karórák)

Milyen trendek várhatóak az elkövetkező hónapokban? Hogyan viszonyul a mai kor embere a kiegészítőkhöz? S miként jönnek egyáltalában képbe akkor, amikor az okostelefonon keresztül minden lényeges információhoz hozzájuthatunk?

A kép csak illusztráció ! A kép forrása : Pixabay

Fókuszban a kvarc óraszerkezet

A jól ismert mechanikus szerkezettel nagyrészt szüleink, nagyszüleink karórái között találkozhatunk. Esetükben az óra felhúzásával termelt energiát hasznosítja az eszköz a működéshez. Egykor természetesnek bizonyult, hogy ilyen karóra szolgálja a kényelmet, ám ma már inkább előtérbe helyeződnek a japán és svájci kvarc szerkezetek. Ezek a karórák az elemből származó elektromos árammal működnek. Ez terjed szét a szerkezetben levő kvarc kristályra, amit vibrációra késztet, és ezek a rezgések hajtják meg az apró „motort”, ami a mutatók mozgását biztosítják. Ugyan elemcserére szükség lesz, de az óra rendszerint különösebb karbantartás nélkül is működik. Elég tehát néhány évente elvinni az óráshoz, aki elvégzi a szükséges cserét.

Milyen márka a befutó? (Karórák)

Az óraszerkezet kiválasztása tehát manapság már szinte magától értetődő. A márka kevésbé, hiszen rendkívül széles választékkal lehet találkozni az óra webshop kínálatában. A Daniel Klein, a Q&Q, a Lee Cooper Originals, vagy például a Boccia kifejezetten a megfizethető és igényes márkák közé tartoznak. Az elérhető ár egyébként is lényeges szempont a mai kor vásárlóinak körében. Az egyre emelkedő árak, a magas infláció és a megélhetés költségeinek növekedése mind meghatározzák, hogy mire és mennyit fizetünk ki szívesen. A több százezres, milliós márkák ma is azoknak körében tudhatnak magukénak tényleges vásárlóerőt, akik korábban is megengedhették azokat maguknak.

A klasszikus óra még mindig befutó, akár a felsorolt márkák valamelyikének tolmácsolásában. A fémszíjas megoldás soha nem megy ki a divatból, hiszen jól mutat, bármelyik alkalomhoz passzol, és télen-nyáron kényelmes viseletnek számít. A bőr szíjjal rendelkező órák elsősorban az elegáns megjelenés kedvelőinek körében népszerűek. Persze a gyártók azokról sem feledkeznek el, akik rosegold szíjjal rendelkező, nőies darabokat keresnek. Vagy a narancssárga textil szíj feltűnő jellegét keresik. A számlap kialakításának tekintetében még mindig népszerű a hagyományos számokkal rendelkező típus. De a többi is megtalálja azokat, akik az egyszerű, letisztult stílust részesítenék előnyben. Az aktuális trendek jegyében a vagány, méretes darabok abszolút befutók, persze a csuklóméret sem elhanyagolható, hiszen egy vékony női csuklón a nagyméretű karóra kényelmetlen és esztétikailag sem kielégítő.

Időmérés az okosórák világában

Az okoskészülékek korát éljük, így nyilvánvaló, hogy az aktuálisan divatos karórák között is szép számmal megtalálhatjuk az okosórákat. A hívások és üzenetek kezelése mellett az alvásfigyelés, a zenevezérlés, a stopper, az időzítő, az időjárás figyelemmel követése egyaránt alapfelszereltségnek számítanak. Ezek mellett előkelő helyet foglalnak el azok a funkciók, amelyek az egészségi értékek mérésében, figyelésében játszanak központi szerepet. A vérnyomás, a pulzusszám, a véroxigén mérése egyaránt alkalmas arra, hogy tisztában legyél ezekkel a rendkívül fontos értékekkel. A tapasztalatok szerint az orvosi kivizsgálások alkalmával is hasznosnak bizonyul, ha tudod, általában mi jellemző a felsoroltak tekintetében tested működésére.

A karóra reneszánszát éli! (Karórák)

Alapvetően elmondható tehát, hogy a karóra napjainkban reneszánszát éli, és már nem csak funkcionális céllal viseljük, hanem a megjelenés, az esztétikum is kiemelt jelentőséggel bír esetében. Nem véletlen, hogy a kínálat folyamatosan nő, és az online piactéren is rendkívül sokféle márkával találkozhatunk- a megfizethető árkategóriában is. A klasszikus óra és a divatos, színes megoldások egyaránt keresettek. De ma már az okosóra is ott lapul a legtöbbek gyűjteményében, és várja, hogy sportoláskor. Vagy egyszerűen a mindennapi megjelenést stílusossá téve betöltse szerepét. Fedezd fel a karórák kínálta lehetőségeket, és viseld kedvenced alkalomhoz, öltözködési stílushoz és persze személyiségedhez megfelelően.

Az ablakfóliáról írt cikkünk is érdekelheti !

Share Article: