Friss hírek

Default Placeholder

Igen , jelenleg ez látszik a közeljövőnek . A Darpa és a Nasa fejleszti az atomhajtást . Állítólag 4 hónap alatt képes lesz megtenni a Föld és Mars közti távolságot . (Atomhajtású űrrakéta)

A kép csak illusztráció ! A kép forrása : Pixabay ( A SpaceX űrrakéta kilövése)

Ez nagy előrelépés ,hiszen a jelenlegi technikával 9 hónapra lenne szükség egy ilyen űrutazásra . A 9 hónap már igazi veszélyt jelent a pilótákra a mély űr sugárzása miatt . A hírek szerint ez az új űrhajó 2027-ben már repülhet a Marsra . Egy kisebb atomreaktor biztosítaná a meghajtást amely segítségével sokkal hatékonyabbá válik az űrutazás. Az atomhajtású űrhajót az Amerikai űrhadsereg is tudja hasznosítani a műholdak mozgatásánál . A fejlesztésekre eddig 110 millió dollárt használtak fel de több száz millió dollárra is rúghat majd a költsége .

Bill Nelson, a NASA igazgatója közölte , hogy az a cél , hogy legkésőbb 2027-re szolgálatba tudják állítani a járművet . Így az embereket szállító járművekkel az ember a holdon túlra juthat . (Atomhajtású űrrakéta)

Űrhajósok és az űrkutatás – Űrbéli matricák

Admin : Az űrrepülés egy új fejezetéhez ér ha ez a kísérlet sikerrel jár . Új lehetőségek és távlatok nyílnak meg az emberiség előtt . Bár az , hogy eljutunk a Marsra az még igen kicsi lépés de az eddigi lépéseinkhez képest egy nagy mérföldkő . Más csillagrendszerek meglátogatásához még nagyon sokat kell fejlődni és valószínűleg az atommeghajtásnál is hatékonyabb meghajtásra lesz hozzá szükség . És még akkor nem beszéltünk arról, hogy kell egy csillagtérkép ami abban segítene, hogy vissza is jussunk a földre . Mert ennek a hiányában bizonyára eltévednének . Ugyanakkor az ha eljutunk a Marsra ez egy reményt is jelent az emberiség számára . Remény arra, hogy más bolygókat is benépesíthetünk .

A számológépről szóló bejegyzésünk is érdekelheti ! Több cikkünk is érdekelheti ! Böngésszen nálunk !

Share Article: