Friss hírek

Default Placeholder

Az éttermek világa talán egy külön dimenzió . Sokan látogatnak el étterembe például ismerkedés céljával vagy egy céges összejövetel is lehet a vendéglátó egységben .

Az éttermek sokak szemében (köztük magam is) egy olyan elit hely ahol jól érezhetjük magunkat . Persze nem mindegyik étterem volt ilyen hatással rám a látogatásukkor . Így akár egy kritikus oldalt is vezethetnék erről . De alapvetően intelligensnek érezhetjük magunkat egy pazar szépségű vendéglátó egységben .

A kép illusztráció ! A kép forrása : Pixabay

Jó alkalmak adódhatnak amiért elmehetünk egy étkezésre . Sokan lehet, hogy drágállják. De nekik találtam ki egy jó érvet . Ha elmész évente egyszer egy alkalommal az étterembe és elköltesz mondjuk 50.000 Ft-ot akkor az csak évi 12 hónapra lebontva , havi 4166 Ft kiadást jelent . Az igazán nem sok egy olyan alkalomért ahol úrnak érezheted megad .

Igaz manapság a Covid miatt kicsit megtépázódott a gazdaságnak ezen ága . Azonban nem adhatjuk fel a reményt, hogy egyszer megint jó lesz . Az is igaz,hogy szinte szezonális a vendéglátó ipar . Több ismerősöm is szezonálisan dolgoznak az éttermekben külföldön . De ugyan ez igaz hazánkra is . Példaként említhetem a Balatoni vendéglátósokat . A fővárosban talán jobb a helyzet egy forgalmasabb helyen . (Például ott a Trófea étterem .)

Csodálom a vendéglátó egységek dolgozóit, mert sokszor kell erejükön felül dolgozniuk . És biztosan vannak kellemetlen vendégek is . 🙂 De a konyhában dolgozók mindegyike is sok sok fárasztó feladatot lát el . Mindezt azért, hogy a vendégeknek megfelelő ételt tudjanak adni . Nagyon értékes az ő szolgálatuk is !

A magazin ajánlónk is érdekelheti ! A The Hungary Post olyan cikkeket közöl amelyek hasznosak vagy szórakoztatóak lehetnek az ön számára .

Share Article: